Ciekawe jak wiele z was zna
ten wynalazek?! Bowiem garnek rzymski warto znać i korzystać z niego jak
najczęściej. Wykonany z gliny umożliwia pieczenie bez dodatku tłuszczu, a
potrawy są bardzo zdrowe i aromatyczne.
Należy pamiętać, że przed
każdym użyciem naczynie trzeba namoczyć w wodzie i nie myć go detergentami.
Kociołek niczym z ogniska, mięsa, warzywa, wszelkie zapiekanki, a nawet chleby,
czy lasagne będą idealne do garnka rzymskiego. Naczynia dostępne m.in. w Ikea
lub u lokalnych producentów.
Ja znam i pamiętam bo miałam podobny ;)
OdpowiedzUsuńMilutkiego weekendu życzę
O to bardzo się cieszę :)
UsuńMiłego weekendu Marysiu.
Często takie gliniaki można znaleźć na jarmarkach, w przyszłe wakacje muszę popatrzeć, może się skuszę :)
OdpowiedzUsuńSkuś się koniecznie. Serdecznie polecam.
UsuńUściski.
Ostatnio myślałam o takim garnku. Ale przyznam się szczerze, że w nim nie gotowałam. ;)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować, naprawdę :)
UsuńPozdrawiam serdecznie Iwonko.
Ciekawa jestem smaku potraw przygotowanych w takim garnku.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Bardzo gorąco polecam :)
UsuńUściski serdeczne.
Z tego, co piszesz to rewelacja, ale ja nigdy jeszcze nie gotowałam w takim cudeńku. Może warto byłoby spróbować...
OdpowiedzUsuńWarto, warto :)
UsuńPotrawy smakują świetnie, a i sam garnek może być ozdobą, gdy tylko wkroczy na stół :)
Uściski.
Super ten garnek, ja mam hopla na punkcie takich cudeniek
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i polecam :)
UsuńSerdeczności.
Super, już czuję ten aromat duszonych warzyw ;)
OdpowiedzUsuńOj tak, aromat jest faktycznie świetny i wyczuwalny w całym domu :)
UsuńUściski gorące.
Potrawy z takiego garnka są zupełnie smaczniejsze:)
OdpowiedzUsuńuściski cieplutkie:)
Masz rację Natalko, też to zauważyłam :)
UsuńSerdeczności.
Que linda esa fuente de greda ,, ellas me gustan mucho ya que conservan su calor
OdpowiedzUsuńTienes razon, ellas conservan el calor y son muy saludable.
UsuńSaludos.